LPG inbouwen

Additieven LPG

foto additieven lpgBij LPG ontbreekt de koelende en smerende werking van de brandstof aan de kleppen en verbrandingsruimte van de motor, zoals dat bij benzine motoren wel het geval is. Dit komt omdat LPG in gasvorm ingespoten wordt in de verbrandingsmotor. Hierdoor wordt thermische belasting van de hele motor hoger en met name ook de klepzittingen. Door autogas sluiten met name de uitlaatkleppen over het algemeen sneller.

Om slijtage aan de motoronderdelen van de auto door deze verhoogde thermische belasting te verminderen zijn er additieven LPG te koop. Zij bieden onder meer bescherming tegen dit zogenaamde “inslaan” van de klepzittingen. De additieven voor LPG zorgen ervoor dat de slijtage wordt verminderd. Na circa 100.000 km op de teller moeten over het algemeen de uitlaatkleppen vervangen en tussentijds gesteld worden.

Wij adviseren elke 2 jaar de klepspeling te laten doormeten bij uw autodealer of LPG inbouwbedrijf.

Klepspeling

Kenmerken van te weinig klepspeling zijn onder meer dat het motorvermogen afneemt, de motor slecht start als deze koud is en de motor sneller afslaat als die stationair draait.

Merken Additieven LPG

Merken additieven voor LPG op de markt zijn: JLM Valve, Lubetronic, Flashlube, Prins Valvecare en Tunap.


 
 
© LPGGids.be – LPG | Additieven LPG


LPGgids.be is de grootste onafhankelijke website over LPG en LPG rijden van België en biedt onafhankelijke informatie over LPG, LPG installaties, LPG rijden en overzichten van de LPG stations in België en elders in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd