LPG inbouwen

LPG installatie

foto LPG installatie inbouwen

Er bestaan verschillende soorten LPG installaties als autogas inbouwsysteem die we hieronder toelichten.
De huidige generatie LPG installatie maken voor de stuurtijden voor de gasinjectoren allemaal gebruik van de aansturingstijden voor de benzine-injectoren die door de boordcomputer van de auto berekend zijn. Bij auto’s met een LPG inbouw installatie is daardoor nauwelijks meer sprake van vermogensverlies.

Sequentiële LPG installatie

Sequentiële LPG installaties gebruiken per cilinder een doseerventiel. De sequentiële LPG installatie maakt meestal geen gebruik van een eigen rekenmodule, maar baseert de gasvolumes op de door de boordcomputer berekende gegevens. Inbouw en programmering is bij een sequentiële LPG installatie daardoor relatief eenvoudig. Basisvoorwaarde om de sequentiële LPG installatie te kunnen laten inbouwen is dat uw auto beschikt over een multi-point injectiesysteem. In principe beschikken auto’s van na 1995 over dit multi-point injectiesysteem.

VSI installatie

De LPG installatie VSI gaat een stap verder. VSI staat voor Vapour Sequential Injection of dampvormige sequentiële injectie. Het VSI systeem werkt 100% geïntegreerd met het benzinemanagement van de auto. Dit heeft als voordeel dat het LPG systeem de EOBD functie van uw auto niet beïnvloedt. De VSI installatie injecteert net als bij het bezinesysteem de LPG per cilinder. Dit maakt dat er bij deze LPG installatie geen merkbaar verschil is tussen rijden op benzine en LPG.

LPI installaties / JTG installaties

Bij LPI en JTG installaties wordt er gebruik gemaakt van vloeibare gasinjecties. De werking van deze LPG installaties is zeer vergelijkbaar met hoe bij benzine auto’s de motoren benzine injecteren in de motor.

LPI is de afkorting van Liquid Propane Injection en betekent vloeibare propaan injectie. Het is een geregistreerde merknaam voor een LPG installatie van een inbouwfabrikant. Een JTG installatie is ook een merknaam voor een bepaald type LPG installatie en baseert zich op nagenoeg dezelfde techniek. Zelfde principe als een LPI installatatie, alleen een andere merknaam omdat het van een andere fabrikant komt.

De sequentiële gasinjectie in vloeibare vorm wordt beschouwd als de nieuwste generatie gassystemen. Het belangrijkste voordeel van vloeibare injectie is dat er een koelende werking is tijdens het verdampen van het gas in de cilinder. Dit zorgt ervoor dat de cilinders optimaal gevuld zijn en dat zorgt weer voor een betere prestatie van de verbrandingsmotor. Het LPG verbruik ligt wel iets hoger ten opzichte van de andere LPG installaties.
© LPGgids.be – LPG | LPG installatie


LPGgids.be is de grootste onafhankelijke website over LPG en LPG rijden van België en biedt onafhankelijke informatie over LPG, LPG installaties, LPG rijden en overzichten van de LPG stations in België en elders in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd