LPG

Is LPG Milieuvriendelijk?

foto LPG milieuvriendelijk

LPG is minder belastend voor het milieu dan benzine en diesel. Het is loodvrij waardoor er geen giftige looddeeltjes in de atmosfeer terecht komen. Volgens Europees onderzoek bevat de uitstoot van auto’s die rijden op / LPG minder CO2, minder van de schadelijke vervuilende stof NOx, minder koolstofmonoxide en minder fijnstofdeeltjes dan auto’s die rijden op benzine of diesel. Milieuvriendelijk(er) dus.Is LPG milieuvriendelijk?

Stikstofmonoxide, koolstofdioxide en andere schadelijke deeltjes dragen bij aan bijvoorbeeld een minder goede luchtkwaliteit en aan de opwarming van de aarde. LPG heeft een laag zwavel- en koolmonoxidegehalte en bij een goed afgestelde lpginstallatie, die zorgt voor een volledige verbranding van LPG, komen dan slechts minimale gehaltes koolmonoxide en zwavel in de atmosfeer. Beter voor het milieu dus dan auto’s op benzine en diesel.

 

© LPGGids.be – LPG | Is LPG Milieuvriendelijk?


LPGgids.be is de grootste onafhankelijke website over LPG en LPG rijden van België en biedt onafhankelijke informatie over LPG, LPG installaties, LPG rijden en overzichten van de LPG stations in België en elders in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd