LPG tankstations Europa

LPG tanken Groot-Brittannië

foto LPG Groot-Britannie

LPG tanken in Groot-Brittannië is gemakkelijk. Autogas / LPG is erg populair in Groot-Brittannië geworden. Het wordt LPG of autogas genoemd. Momenteel zijn er bijna tweeduizend LPG tankstations in Groot Brittannië. Een aanzienlijk deel van de LPG tankstations bevindt zich aan de motorways en doorgaande wegen. Het zal niet veel moeite kosten om in Engeland en Wales een LPG tankstation te vinden waar u LPG kunt tanken. Om deze reden treft u hier (vooralsnog) geen overzicht aan van LPG tankstations in Groot Brittannië. Wel is het belangrijk te weten dat u niet met een LPG auto in de kanaaltunnel mag.

LPG prijzen Groot Brittannië

De LPG prijzen zijn in Groot Brittannië over het algemeen iets hoger dan de prijzen voor autogas in België. Gaat u via Frankrijk naar Engeland, tankt u dan vooral nog even LPG bij een LPG station in Frankrijk voor u met de boot de overtocht maakt naar Engeland.

Verloopnippel Groot Brittannië

In Groot Brittannië wordt net grotendeels gebruik gemaakt van de bajonetaansluiting. U heeft dan de Europa nippel nodig om LPG te kunnen tanken in Groot Brittannië. Er zijn echter ook nog diverse LPG stations in Groot Brittannië die de schroefkoppeling hanteren. In dat geval heeft u geen hulpstuk nodig om LPG te kunnen tanken. Wij adviseren u altijd zelf de benodigde LPG verloopnippel mee te nemen als u naar het buitenland gaat met de auto.

Verplichte veiligheidsaccessoires Groot Brittannië

U bent in Groot Brittannië niet verplicht een gevarendriehoek, veiligheidsvest en dergelijke in uw auto te hebben. Ook een brandblusser, verbandtrommel en reservelampen zijn niet verplicht in Groot Brittannië, maar worden wel aanbevolen om bij u te hebben in de auto.

Kanaaltunnel verboden voor LPG auto’s

Het is niet toegestaan voor auto’s met een LPG installatie om gebruik te maken van de kanaaltunnel.

© LPGgids.beLPGgids.be – LPG | LPG tanken Groot-Brittannië


LPGgids.be is de grootste onafhankelijke website over LPG en LPG rijden van België en biedt onafhankelijke informatie over LPG, LPG installaties, LPG rijden en overzichten van de LPG stations in België en elders in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd