LPG tankstations Europa

LPG tanken Italië

foto LPG Italie

LPG tanken in Italië is eenvoudig. LPG is in Italië in het hele land goed verkrijgbaar. Het wordt GPL genoemd. U vindt in Italië een uitgebreid netwerk van LPG tankstations waarvan een deel aan de Italiaanse snelwegen. Het zal dus niet veel moeite kosten om een tankstation dat LPG verkoopt. Om deze reden treft u hier (voorlopig) geen overzicht van LPG stations in Italië.

Tijdig LPG tanken

Tijdens de drukke vakantieperiodes kan het voorkomen dat de LPG tankstations aan met name de populaire snelwegen richting vakantiegebieden voortijdig door hun dagvoorraad LPG heen zijn. Wij adviseren u dan ook tijdig bij te tanken, te zorgen voor een gevulde benzinetank en liever niet te wachten tot uw LPG tank nagenoeg leeg is. En vooral ook iets om niet te vergeten: de meeste tankstations (en winkels) zijn ‘s middags tussen circa 12.30 uur en 16.00 uur gesloten.

LPG prijzen Italië

De LPG prijzen in Italië liggen momenteel iets boven de prijs voor LPG in België.

Verloopnippel voor Italië

In Italië wordt, net zoals in bijvoorbeeld Frankrijk en Spanje, gebruikt gemaakt van het Italië tanksysteem. U heeft dus met een schroefaansluiting een verloopnippel nodig om LPG te kunnen tanken. In dit geval de Italië-nippel. Wij adviseren u altijd zelf de benodigde verloopnippels mee te nemen als u naar het buitenland gaat met de auto.

 
© LPGgids.be


LPGgids.be is de grootste onafhankelijke website over LPG en LPG rijden van België en biedt onafhankelijke informatie over LPG, LPG installaties, LPG rijden en overzichten van de LPG stations in België en elders in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd