LPG

LPG tanken

foto lpg tanken

Instructie LPG tanken

Zet voordat u LPG gaat tanken altijd het contact af van uw auto. Uiteraard ook nooit roken tijdens het LPG tanken. Zet ook uw mobiele telefoon uit en laat liever ook uw eventuele aanstekers in uw auto achter.
Stap 1 LPG tanken

Verwijder de beschermdop van de autogas vulaansluiting van uw auto.

Stap 2 LPG tanken

Koppel nu de gasslang aan de autogas vulaansluiting. Houd met één hand de handle naar voren en schuif de autogas nozzle (dat is het mondstuk aan het einde van de gasslang) over de aansluiting zodat deze over de pinnen glijdt. Daarna draait u de autogas nozzle een kwartslag naar rechts en trekt u de handle naar achteren zodat deze zich vastklemt.

Stap 3 LPG tanken

Nu drukt u de bedieningsknop in de pomp en deze houdt u ingedrukt totdat u de gewenste hoeveelheid autogas getankt heeft.

Stap 4 LPG tanken

De LPG tank wordt door de ingebouwde vulbegrenzer maximaal gevuld tot 80% van de tankinhoud. Een LPG tank van 60 liter kunt dus maximaal vullen met 48 liter LPG.

Stap 5 LPG tanken

Koppel de nozzle weer af. Dit doet u door de handle snel naar voren te duwen en de nozzle een kwartslag naar links te draaien. Bij het snel naar voren duwen van de handle komt altijd wat autogas vrij.

Stap 6 LPG tanken

Hang de gasslang terug in de LPG pomphouder en plaats de beschermdop op de autogas vulaansluiting.

Stap 7 LPG tanken

Het autogas tanken is nu klaar. Goede reis! 
© LPGgids.be – LPG | LPG tanken


LPGgids.be is de grootste onafhankelijke website over LPG en LPG rijden van België en biedt onafhankelijke informatie over LPG, LPG installaties, LPG rijden en overzichten van de LPG stations in België en elders in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd