LPG

Nadelen LPG Rijden

foto nadelen lpg rijdenIn tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zijn er weinig nadelen aan LPG rijden. Anders dan vroeger, start de LPG motor start net zo gemakkelijk als bij diesel en benzine motoren. En als voordeel valt te noemen dat LPG rijden natuurlijk veel milieuvriendelijker is en als u meer dan circa 12.000 kilometer per jaar rijdt ook een stuk voordeliger. Er zijn enkele nadelen te noemen, maar deze zijn met enkele preventieve maatregelen eenvoudig te voorkomen.
Oorzaak nadelen LPG rijden

Het motorblok van de auto heeft het bij LPG wat zwaarder te verduren dan bij benzine of diesel. Dit komt omdat het LPG als een gas ingespoten wordt in het motorblok en daarom geen koelende en smerende werking heeft zoals bij de vloeistoffen benzine en diesel wel het geval is. Hierdoor hebben de kleppen, bougies en klepzittingen wat extra te lijden van LPG rijden.

Nadelen LPG rijden voorkomen

Vakgarages en LPG inbouw specialisten weten inmiddels precies welke delen sneller slijten bij het rijden op LPG en met enkel eenvoudige maatregelen zijn deze effecten goed te verhelpen. Bij de inbouw van een LPG installatie worden de bougies en kleppen sowieso al vervangen door uw LPG inbouwer. Er zijn ook LPG bougies los te koop die net zolang meegaan (vaak zelfs nog langer) dan de bougies voor auto’s op benzine. Met de LPG additieven kunt u ook eenvoudig de kleppen en klepzittingen van het motorblok beschermen. Al deze maatregelen zijn bovendien relatief goedkoop te realiseren. U heeft de kosten na een paar keer tanken alweer terugverdiend.

 

 
© LPGgids.be – LPG | Nadelen LPG


LPGgids.be is de grootste onafhankelijke website over LPG en LPG rijden van België en biedt onafhankelijke informatie over LPG, LPG installaties, LPG rijden en overzichten van de LPG stations in België en elders in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd