LPG

Voordelen LPG rijden

foto voordelen LPG rijden

De voordelen van LPG rijden zijn aanzienlijk. Het is alom bekend dat LPG rijden voordeliger is dan rijden op benzine of diesel. Naast de financiële voordelen zijn er ook ecologische voordelen. LPG is de milieuvriendelijkste fossiele brandstof beschikbaar voor auto’s. Het stoot veel minder uitlaatgassen uit dan benzine en diesel auto’s. Vergeleken met benzine stoot LPG:

  • 75% minder koolstofmonoxide uit
  • 85% minder hydrocarbons uit
  • 40% minder nitrogeen uit
  • 87% minder ozon uit
Vergeleken met diesel stoot LPG 90% minder koolstofmonoxide, particulaten en hydrocarbons uit en 50% minder nitrogeen oxide.

Voordelen LPG rijden: LPG Veiliger?

LPG heeft een uitstekend veiligheidsrecord over gans de wereld, in termen van bewaring, transport als gebruik. Alhoewel vaak de gedachte tegengesteld is over rijden met LPG, is uit talrijke veiligheidstesten gebleken dat LPG veiliger is dan Benzine. Dit komt onder meer door de veel robuustere brandstoftank, die beter bestendigd is tegen beschadiging en de veiligheidsmechanismen. Ook sluiten de veiligheidskleppen automatisch de gastoevoer af wanneer de motor niet draait, of wanneer er een lek geconstateerd wordt in de gasleiding. LPG tanken zijn bestendig tegen zeer hoge temperaturen, wanneer de druk in de tank toch te hoog wordt treedt het veiligheidsventiel in werking.

 
 
© LPGGids.be – LPG | Voordelen LPG rijden


LPGgids.be is de grootste onafhankelijke website over LPG en LPG rijden van België en biedt onafhankelijke informatie over LPG, LPG installaties, LPG rijden en overzichten van de LPG stations in België en elders in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd